ДУЛУТ, Миннесота — 76-годишен мъж от Гранд Рапидс промени пледирането си

...
ДУЛУТ, Миннесота — 76-годишен мъж от Гранд Рапидс промени пледирането си
Коментари Харесай

Тери Мартин се призна за виновен в кражба на рубинени чехли от Магьосникът от Оз

ДУЛУТ, Миннесота — 76-годишен мъж от Гранд Рапидс промени пледирането си за отговорен по отношение на кражбата на чифт рубинени чехли от класическия филм от 1939 година " Магьосникът от Оз ".

76-годишният Тери Мартин се явява във федералната правосъдна зала в Дълут в петък. Той е упрекнат в една огромна кражба на творби на изкуството, упрекнат в кражба на емблематичните обувки от музея на Джуди Гарланд в Гранд Рапидс през 2005 година

Преди това Мартин се призна за почтен по обвиняването през юни. Процесът против него, който трябваше да стартира тази седмица, беше отсрочен.

Откраднатите рубинени чехли от „ Магьосникът от Оз “ бяха открити след 13 години

Чехлите, един от четирите съществуващи чифта, направени за кино лентата, който към момента съществуват, бяха застраховани за 1 милион $, само че в този момент може да костват повече от три пъти тази сума. Сега те се намират в Националния природонаучен музей „ Смитсониън “ във Вашингтон, където откривателите са съумели да ги удостоверят. преди да бъдат откраднати

Обувките, благосъстоятелност на колекционера Майкъл Шоу, са били дадени на заем в музея на Джуди Гарланд, когато са били откраднати. Те бяха открити и върнати в Шоу след спецоперация през 2018 година Шоу сподели на следователите по това време, че чехлите са били толкоз „ девствени “, колкото са били преди кражбата.

Мартин е представляван от публичен бранител и е бил освободен преди процеса с условия.

p>

Според музея на Джуди Гарланд, звездата е родена като Франсис Етел Гъм през 1922 година и е прекарала първите четири години от живота си в Гранд Рапидс, преди нейното водевилско семейство да се реалокира в Южна Калифорния.

ЗАБЕЛЕЖКА: Първоначалната дата на лъчение на видеоклипа, прикачен към тази публикация, е 3 октомври 2023 година

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР